FORENINGEN FORTÆLLER...

... Om et samarbejde som er med til at fremme udvikling.

Dit Sekretariat har igennem mange år samarbejdet med interesseorganisationen IFFD (Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark) om en lang række forskellige sekretariatsydelser.

IFFD er en landsdækkende interesseorganisation, som arbejder politisk med drift og udvikling af idrættens rum og rammer. Foreningens vigtigste opgave er at agere talerør for landets kommuner på idræts- og fritidsområdet og varetage deres interesser.

Dit Sekretariat har i en årrække stået for den samlede sekretariatsbetjening for IFFD. Det betyder, at vi til dagligt varetager en lang række opgaver for foreningen inden for administration, bogføring, regnskab, events samt kommunikation og markedsføring.

Derudover yder vi strategisk rådgivning til foreningens Forretningsudvalg omkring organisationsudvikling og hjælper med at facilitere op til flere tværkommunale netværk.

Holger Kortbek, næstformand i IFFD, glæder sig over samarbejdet med Dit Sekretariat, som har udviklet sig meget i løbet af de senere år.

FORENINGEN FORTÆLLER...

- Vi har benyttet os af Dit Sekretariat, siden vi oprettede IFFD som forening. Fra Forretningsudvalgets side er vi utroligt glade for samarbejdet, som sikrer, at der er orden i penalhuset, og at vi i fællesskab med vores medlemmer kan skabe udvikling og gøre en forskel, forklarer næstformanden.

 

Synergieffekter

Ifølge Holger Kortbek er en af de helt store gevinster ved samarbejdet med Dit Sekretariat, at han og resten af Forretningsudvalget har samlet alle opgaver under ét tag.

Det giver Forretningsudvalget en ro og tryghed i, at der til dagligt bliver svaret på mails, opkald og betalt fakturaer til tiden. Derudover fremhæver næstformanden styrken ved, at Dit Sekretariat også kan hjælpe med at udvikle og afvikle events, markedsføre dem og bistå foreningen i forhold til at sætte en dagsorden gennem strategisk og målrettet kommunikation.

Samarbejdet giver altså en række klare synergieffekter, der ifølge næstformanden betyder, at han og resten af Forretningsudvalget kan bruge deres tid på det politiske arbejde.

 

- Vores løsning med Dit Sekretariat sikrer, at vi i bestyrelsen kan forfølge de ting, vi brænder for og finder interessante. Samarbejdet skaber ro og giver plads til, at vi som forening kan udvikle os, fortæller Holger Kortbek.

 

Sparringspartner

Udover at hjælpe IFFD med en lang række administrative, økonomiske og kommunikative opgaver fremhæver Holger Kortbek desuden gevinsten ved Dit Sekretariats evner til at arbejde analytisk og strategisk med foreningens mission og værdier.

Det hænger ifølge næstformanden sammen med, at sekretariatet har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig blandt medlemmerne, fordi de er den naturlige indgang til foreningen.

Af den grund fungerer Dit Sekretariat også som en glimrende sparringspartner for bestyrelsen i forhold til at skabe fremdrift, forklarer han. 

 

- Sekretariatets professionelle tilgang gør, at vi bruger dem til mere end blot driftsopgaverne. Vi sparer med hinanden og udvikler i fællesskab nye tiltag, som forhåbentlig stiller vores medlemmer et endnu bedre sted, siger Holger tilføjer:

- Vi er super tilfredse med samarbejdet, og ser frem til vores fremtidige parløb med Dit Sekretariat.


Relaterede indlæg

Bestyrelsen - hvordan sikrer man godt samarbejde?

En bestyrelse i en frivillig forening kan være sammensat på mange måder, men fælles for dem alle er, at de ikke sandsynligvis kommer med vidt forskellige forudsætninger og udelukkende er bundet sammen af det interessefællesskab som deres foreningen giver dem.

4 fifs til den gode foreningskommunikation

Hvis du gerne vil sætte skub i jeres foreningskommunikation, så er du kommet til det rette sted. Ved at have fokus på fire simple fokusområder kan du nemlig rykke din forening og skabe større opmærksomhed omkring jeres agenda. De fire områder kan du læse meget mere om lige her.

FORENINGEN FORTÆLLER

Om et samarbejde, der giver mening.

Vi vil fortælle jer en historie direkte fra en af vores værdsatte kunder, Sammenslutningen af boformer for hjemløse i Danmark. Vi deler denne historie for at vise, hvordan et samarbejde kan skabe mærkbare forbedringer og positive ændringer.